Hoe kunnen we helpen?

Meer info
Meer info
Meer info
Meer info
Meer info
Meer info

Veelgestelde vragen

Zeker, je kan je kleding ook langsbrengen in Amersfoort of ik kom het ophalen als je in de buurt woont.  Via deze link kan je contact met me opnemen.

Nee helaas, we hebben een aantal spelregels opgesteld zodat alleen de mooiste items op de webshop komt. Klik hier voor de spelregels.

Nee helaas, ook hier maken we een selectie. Zo nemen we geen merken van Scapino, Wibra, Zeeman, Primarkt, marktkleding of vergelijkbare merken in. Merken van H&M, PRENETAL, HEMA, ZARA, MANGO nemen we geselecteerde items in. Dit zijn spijker/jeans items, jasssen en nieuwe items.

Pietjepuk betaald de btw over die 60%, daarnaast zitten er ook kosten aan oa het onderhouden van de webshop, administratiesystemen en verpakkingsmaterialen.

Meestal niet! Wanneer er acties of kortingscodes zijn dan hou jij 40% van de adviesprijs.

Heb je aangegeven dat jouw niet verkochte items naar het goede doel mogen, dan zullen we aan het eind van het seizoen een sale houden om als nog jouw items te verkopen. Tijdens deze sale ontvang je 40% van de sale prijs. Na de sale zal onverkochte items gedoneerd worden aan het goede doel.

Heb je aangeven dat je de items retour wil ontvangen dan zullen jouw items niet mee doen in de sale. 

Wanneer je een account aanmaakt kan je ervoor kiezen je kleding terug te laten sturen (op eigen kosten), op te halen of dat je het aan een goed doel doneert.
 
We kunnen deze op eigen kosten retourneren, je komt het halen of we doneren het aan het goede doel.
 
Het verwerken van veel kleding kost tijd. We streven ernaar om binnen 1-3 weken jou kleding online te hebben. 
 

Duurzaamheid:

Duurzame kledingmerken maken kleding die minder schadelijk is voor het milieu en de gezondheid. De stoffen die worden gebruikt, worden geproduceerd met weinig tot geen pesticiden, chemicaliën of synthetische stoffen. Er wordt ook gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals gerecyclede vezels, biologisch katoen en gerecycled polyester. Sommige merken maken ook gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboe en houtvezels. Veel van deze merken hebben ook een strenge ethische standaard waaraan ze zich houden, waardoor werknemers goed worden behandeld en er geen kinderarbeid of oneerlijke lonen worden betaald.

Organic:

Organic kleding is kleding gemaakt van biologisch geproduceerde stoffen zoals katoen, linnen, wol en zijde. Deze stoffen zijn zonder chemische bestrijdingsmiddelen geteeld en geproduceerd, waardoor ze minder schadelijk zijn voor het milieu. Organic kleding is ook vaak diervriendelijk, omdat er geen gebruik gemaakt wordt van dierlijke vezels zoals bont, leer en wol. Organic kleding is ook vaak Fair Trade geproduceerd, waardoor de mensen die het maken eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden krijgen.